50 let RECARO športnega sedeža
Revolucija RECARA

Samo tisti, ki pozna svojo preteklost lahko oblikujejo svojo prihodnost

Leta 1965 je bil avtomobilskim zanesenjakom na mednarodnem Motor Showu (IAA) v Frankfurtu prvič predstavljen popolnoma nov avtomobilski sedež. RECARO, ki je nastal iz podjetja Karosseriewerk Reutter & Co. Iz Stuttgarta, je predstavil koncept športnega sedeža kot dodatno opremo avtomobila. Z vgrajenim penastim oblazinjenjem in izrazitimi stranskimi blazinami na sedežnem delu in hrbtišču je mlado podjetje za avtomobilske sedeže iz Stuttgarta naredilo revolucijo v pomenu avtomobilskega sedenja in ustvarilo do tedaj neznano poslovno področje. Takrat razvit DNK športnega sedeža se še danes najde v vsakem RECARO sedežu - skozi leta stremijo le k izboljšanju varnosti, kakovosti in čim manjši teži konstrukcije sedežev. 


''Stuttgarter Karosseriewerk Reutter & Co.", predhodnik današnjega podjetja, je bil od leta 1906 eden izmed vodilnih izdelovalcev karoserij za večino takratnih proizvajalcev avtomobilov. Za primer: legendarni Porsche 356 je izdelal Reutter. Po prodaji podjetja leta 1963 Porscheju je nastal RECARO (REutter CAROsserie), ki se je osredotočil v izdelavo avtomobilskih sedežev za prvo vgradjo kot originalno opremo prizvajalcev avtomobilov in od leta 1965 dalje tudi v segment naknadnje vgradnje.

1965

RECARO S-SEDEŽ

Novi izdelek RECARA je prvič doprinesel k občutno športni komponenti tudi v notranjosti avtomobila. Sedeži konvencionalnih serijskih proizvodenj so bili do tedaj izdelani predvsem iz kovinskih vzmeti in oblazinjenja iz žime; pri RECARU pa so prvič uporabili novodobno peno za oblazinjenje, ki absorbira tresljaje s cestišča. Novi športni sedež je imel hkrati tudi izrazite bočne stranice, ki so bile do tedaj značilne le za dirkalne sedeže, in so tako po novem nudile izboljšano podporo sedenja vsakemu vozniku. Porsche je izkazal veliko spoštovanje RECARU, saj je tudi za novi model 911 nudil RECAROv sedež kot dodatno ali standardno opremo za vse voznike, ki so želeli kombinacijo športnosti in udobja.

Bolj

1967

RECARO RALLYE I

Školjkasti sedeži, ki so jih v Stuttgarter Karosseriewerk Reutter že izdelovali za Porschejeva lahka vozila in dirkalnike v 50. letih, so služili kot zgled za revolucionaren nov školjkast sedež, ki ga je RECARO pričel izdelalovati v letu 1967. S tem modelom so hkrati prenesli vse zanesljive elemente iz športnih sedežev v serijskih vozilih - še posebej elemente udobja, kot so penasti vložki - v sedeže s povsem športnim izgledom, namenjenim dirkanju v rallyju in motoršportu.

Bolj

1971/73

RECARO IDEALSEAT-LS

RECARO ''Idealsitz- LS'' je bil topmodel nove generacije Ideal sedeža, za katerega razvoj je bil od leta 1971 odgovoren industrijski oblikovalec Hosrt Sommerlatte. Z letom 1973 so na trg prišli novi modeli. Sedež za voznika, za katerega je dobro le najboljše, je odlikoval ergonomsko pravilen položaj sedenja, pri čemer se je sedežni in hrbtni del prilegal položaju telesa - vedno z vizijo, ki ji RECARO sledi še danes: ''Oblika sledi človeku''. Zračne prevleke in perfektna opora, ki so jo nudile izrazite stranice, skupaj s prilegajočim se vzmetenjem in oblazinjenjem, so vodile k do tedaj nepoznanemu udobju tudi v izrazito športnem načinu vožnje.

Bolj

1974

RECARO RALLYE II

Hkrati z razvojem novih RECARO dizajnerskih načel, ki jih je postavil Horst Sommerlatte in pripravo druge geracije IdealSeat-a, je RECARO razvil tudi naslednika tega školjkastega sedeža. Ta je bil namenjen za uporabo v touring dirkalnikih kot tudi rallyju.

Bolj

1980

RECARO RALLYE III

RECARO Rallye, danes iz perspektive imenovan tudi ''Rallye III'' je od predhodnika dobil predelan in spremenjen preklopni mehanizem. To je izboljšalo osnovno togost tega lahkega rally sedeža; sedež se je hkrati preklopil bolje kot predhodna verzija.

Bolj

1983/84

RECARO-SEAT LS

Ko zanesljivo postane še boljše: 1983/84 je prišel na trg naslendnji RECARO program sedežev. Z namenom, da se v modernemu človeku spodbudi avtomobilska kultura sedenja, je RECARO predelal vodilni sedež ''Idealsitz-LS''. Pod novim imenom RECARO Sitz LS je podjetje nudilo v tem sedežu še dodatno udobje; med drugim so za to poskrbeli tudi oblazinjeni nasloni za roke. Možno je bilo individualno nastaviti tudi dolžino sedežnega dela, hkrati pa je sedež, kot dodatna opcija, imel tudi gretje, ki je nudilo udobno športno vožnjo tudi v mrzlih zimskih dneh. Novi značilnosti te RECAROve generacije športnega sedeža sta bili tudi ročica za nastavitev položaja hrbtišča na obeh straneh ter mehanizem za preklop sedeža.

Bolj

1989

RECARO A8

''Sylam A8'' je bila osnova za razvoj novega RECARO sedeža v poznih 80. letih. S sistemom plastenja ''Sylam'', razvitem v KEIPER RECARO, je bilo odslej pri proizvodnji mogoče združiti umetno maso visoke trdnosti s kovinskimi komponentami. Ta študija je vodila do ''A8'', ki pomeni prvo uporabo tega procesa za serijsko proizvodnjo. Model, ki so ga poimenovali po avtocesti, ki pelje mimo Kirchheim/Teck, je pustil pečat tudi s svojim dizajnom. Bil je prvi sedež na svetu, katerega hrbtišče je bilo izdelano iz umetne mase, obogatene s steklenimi vlakni. Njegova posebnost: samo-oporna školjka je bila izdelana z vbrizgalnim vlivanjem. Iz kovine so bili le nosilec hrbtišča, nasloni in vodila sedeža.

Bolj

2006

RECARO SPORTSTER CS

Leta 2006 je RECARO predstavil novo veliko noviteto v programu športnih sedežev: RECARO Sportster CS, ki združuje karakteristike športnega sedeža in dirkalne školjke. Izjemno lahka školjka sedeža z izrazito vitkim dizajnom nudi vozniku udobje in optimalno oporo telesu, zahvaljujoč izraženim stranicam v predelu ramen in bokov. Ta kombinacija je od tedaj prepričala že mnoge avtomobilske znamke, ki vgrajujejo RECARO Sportster CS kot standardno opremo v svojih''special edition'' športnih modelih, kot je npr. Mini John Cooper Works, Ford Focus RD ali BMW razred Performance Parts.

Bolj

SEDANJOST

RECARO SPORTS SEAT PLATFORM

Tudi na International Motor Show (IAA) leta 2013 v Frankfurtu je RECARO nakazal smer v prihodnost športnega sedeža - s predstavitvijo RECARO platforme športnega sedeža. Študija predstavlja najnovejše standarde v tehničnem razvoju, kar ponovno kaže na RECAROv ''Pameten Dizajn''. Inovativna zasnova koncepta pomeni: v hrbtišču sedeža sta nosilna struktura in oblika sedeža ločeni ena od druge. Tako lahko kupec sedeža prve vgradnje oblikuje sedež po svojih specifikacijah. Nosilno hrbtišče je večinoma izdelano iz steklenih vlaken, ki doprinesejo k minimalni teži sedeža in maksimalni varnosti. Hkrati je izboljšana tudi ergonomija sedenja, saj sama struktura sedeža objame sedečega in ga drži v sedežu.

Bolj