NOVICE

2018/02 Praznujemo posebno obletnico: The RECARO Pole Position (ABE) Edition 2018

Prilegajo se kot dobra rokavica. Zagotavljajo neposreden stik s cesto. Njihov dizajn je znižan na osnovno: to so školjkasti sedeži iz RECARO Automotive. Petdeset let nazaj je RECARO predstavil prvi školjkasti sedež na svetu, namenjen za cestno uporabo. Danes, ob praznovanju te posebne obletnice, ponosno predstavlja novi RECARO Pole Position (ABE) Edition 2018, premium omejeno serijo sedeža, ki je eden izmed RECAROvih najbolj priljubljenih modelov.

 

Kirchheim/Teck, Germany - Leta 1967 je RECARO izdelal školjkasti avtosedež RECARO Rallye, ki je postal prototipni športni sedež, namenjen cestni vožnji. Kot prvi školjkasti sedež na svetu ni le prestavil v višjo prestavo, temveč se je z njim nadaljevala revolucija v dizajnu avtomobilskega sedenja, ki ga je RECARO uveljavil dve leti prej, leta 1965 s predstavitvijo prvega športnega sedeža na svetu. RECARO Rallye je bil izdelan iz steklenih vlaken in ojačanega poliestra, ki sta tvorila školjko sedeža in odražala RECAROvo zaprisego varnosti in izjemno lahkemu dizajnu že takrat. RECARO vseskozi premika mejnike v revoluciji in evoluciji sedenja v avtomobilu, med drugim tudi leta 2000 s svojim prvim Pole Position (FIA) modelom, ki je hitro postal številka ena v GT, touring in klubskem dirkanju. Nadaljni razvoj tega modela školjkastega sedeža je bil usmerjen v pridobitev dovoljenja za cestno uporabo, kar doslej za školjkasti sedež ni uspelo še nobenemu drugemu proizvajalcu in leta 2004 je luč ugledal REACRO Pole Position (ABE), ki prav tako piše zgodbo uspeha.

 

Kot obeležitev 50. letnice prve RECAROve dirkalne školjke iz leta 1967 je RECARO Automotive Seating pripravil omejeno serijo RECARO Pole Position (ABE) Edition 2018. Poseben limited-edition model za naknadno vgradnjo združuje izčiščen izgled in izrazito športnost z visokokakovostno izdelavo in zagotavlja pristen RECARO dinamičen občutek vožnje. Ozka školjka, izdelana iz enega dela in iz plastike, ojačane s steklenimi vlakni (GRP), zagotavlja optimalno stransko oporo telesu. Vzglavje in stranski deli sedeža so oblazinjeni v usnje v karbonskem izgledu, medtem ko črni šivi poudarijo zeleno usnje na obrisih sedeža. Mikrofibrska tkanina Dinamica v sredinskem in sedežnem delu sedeža poskrbi za prijetno počutje in optimalen oprijem v sedežu. RECARO navdušence bosta še dodatno očarala dodatni izvezeni RECARO logotip in elegantna aluminijasta značka na strani sedeža. Vse zainteresirane vabimo, da pohitijo, saj je serija omejena na le 300 sedežev!

 

Še več izveste na www.edition2018.RECARO-automotive.com/en , za podrobnejše informacije pa vam je na voljo vaš RECARO zastopnik za Slovenijo.